Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Jag är väldigt kluven inför läget inom politiken nu

posted this on and tagged it with Svensk politik

Å ena sidan är jag glad över att Centern och Liberalerna är tydliga med att de inte tänker stödja sig på Sverigedemokraterna för att regera. SD är inte som många andra högerpopulister i Europa, de är rasister och har inget i en regering eller som stöd till en regering att göra.

Nej visst, just du SDare som läser det här är självklart bara en ”konservativ sanningssägare” eller liknande och om du envisas med det så kan jag inte göra annat än att ta dig på orden. Partiet som du företräder och/eller röstar på är dock inte ett konservativt parti, det är ett rasistiskt parti vars höga företrädare inte respekterar grundläggande demokratiska principer.

Så Alliansen i regeringsposition med SD som stöd i riksdagen är inte bra. Inte bra alls.

Alternativet å andra sidan är regeringen som vi dras med idag. En regering som är ytterst ansvariga för transportstyreleskandalen, som ger pengar till de som redan har och som tar från de som något spar. En regering som kör över företagsamma människor som gör nåt bra för andra, eftersom det rimmar illa med den ideologiskt färgade världsbilden. En regering vars största parti aktivt profiterar på människor för att finansiera sig själva.

Men visst, det är en regering utan inflytande från SD och det är viktigt. Fast å andra sidan, till skillnad från SD som gapar om hårdare invandringspolitik och utvisningar så har ju S/MP-regeringen omsatt det i praktiken genom att stänga gränsen och det är väl egentligen inte så mycket bättre.

Så frågan om hur jag tycker att det parti jag kommer rösta på i nästa val, sannolikt C, ska agera i regeringsfrågan är mycket komplex. Jag har inga bra svar idag.