Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Vegas Baby!

posted this note on and tagged it with Las Vegas USA 2014

Nu är vi äntligen framme i Vegas och på Caesar’s Palace. Flyget från DC blev försenat med flera timmar på grund av “thunder storms” och tornadovarningar i Texas. Det var alltså flygstopp på Dallas/Fort Worth airport. Vi fick tillslut lyfta och köra runt ovädret. Det blev en bumbig flygning och vi kunde se stormen och alla blixtar från flygplanet. Väl framme fick vi veta att vi fick stå på stand by-lista för flighter till Vegas dagen därpå och vi fick snabbt leta upp ett hotell där vi kunde få sova några timmar. Vi fann ett i närheten av flygplatsen och tog en taxi dit. Tyvärr så släppte taxichauffören av oss vid fel hotell då det fanns 3 hotell från samma kedja i området, så vi fick gå en bit för att komma rätt. Väl framme fick vi riktigt dåligt bemötande av personalen på plats. Riktigt otrevlig och absolut inte service minded, men vi fick ett ställe att sova på iaf. Sen kom vi med flighten som vi hoppats på, yay, och det var en väldigt behaglig flygning till Vegas.

Vi uppgraderade vårt rum när vi kom hit och har nu ett rum på 25:e våningen (av 29) med jacuzzi och utsikt över the strip. Riktigt nice. :)

Vi testade en av restaurangerna här på hotellet till lunch, en bufférestaurang. Ja, buffé kan väl vara kul tänkte vi och gick dit. För 77 dollar fick vi äta hur mycket vi ville och jag kan säga att är det nånstans man kan äta ihjäl sig så är det här!! Shit alltså, det var inte en sån buffé som vi hade tänkt utan här fanns det seafood-, italiensk-, thai-, amerikanskt-, sushi-, sallad-, frukt-, mexikansk-, ost-, charketrier- och dessertbuffé!! Jäklar i min låda vad mycket mat!!! Och jäklar vad folk åt!!! Vi tyckte att vi åt mycket men det var långt ifrån hur andra åt. Nu har vi även smakat saltwater taffy och jag tyckte det var gott, Henrik var väl sådär förtjust. Däremot blev han väldigt förtjust i Oreo chocolate mousse som fanns på dessertbuffén och jag ska väl inte sticka under stolen med att den även föll mig i smaken. ;) Det som även förvånade oss båda var att allt var väldigt fräscht och välgjort. Både maten och miljön var väldigt bra och personalen var snabba med att städa undan gamla tallrikar och spilld mat, så tummen upp för det!

När vi hämtat oss från matchocken gick vi till en pool på ett närliggande hotell, Flamingo, då “vår” pool var stängd för kvällens vinprovning. Vi slängde oss i och sen gick vi en tur på The Strip för att kolla läget. Det är verkligen allt man föreställt sig och lite till. Det finns ingen hejd på neonen och plasten. Det delas till och med ut kort med nummer för att kunna beställa sig en prostituerad. Ja jösses vilket ställe! Extra mycket allt helt enkelt.

Det är även en väldig bredd (bildligt och bokstavligt) på människorna som är här. Allt från ungdomar till pensionärer. Det är framförallt äldre tanter som sitter vid de enarmade banditerna och karlarna sitter vid black jack-borden. Det är fantastiskt att få uppleva det här stället men det räcker med en kort vistelse. Hjärnan blir något overloadad. ;)

Klockan här ligger 9h efter svensk tid.