Henrik Carlsson's Blog

Matilda Molander: Moraltanterna har bytt underkläder – Dagens Nyheter

För om man säljer underkläder är det inte mer än naturligt att de visas på halvnakna människor. Att de är sexiga är inte heller särskilt konstigt. Det är inte när kvinnor är sexiga och lättklädda i en underklädesreklam som jämställdheten är i fara. Det går utmärkt att vara stentuff svetsare, affärskvinna eller vårdbiträde med raffset under.

Problemet är att människor ständigt ska lägga sig i vad kvinnor har eller inte har på sig, och att klädvalet tros vara ett hemligt kodspråk med instruktioner för hur kvinnan i fråga bör behandlas. ”Så som hon gick klädd får hon ju nästan skylla sig själv.”

Matilda Molander: Moraltanterna har bytt underkläder – Dagens Nyheter

Posted by Henrik on

with permalink

Want to comment?

You can do so in a couple of ways:

Vill du kommentera?

Det kan du göra på ett par olika sätt: