Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Bra julmusik

posted this on and tagged it with Jul Musik

Julen är här, i allra högsta grad. Hela hösten har gått så sanslöst snabbt så att jag knappt kan förstå det. Känns inte alls som att det var längesedan som jag låg på balkongen och svettades i julisolen.

Med julen så kommer även ofrånkomligen julmusiken. Jag gillar ju som bekant musik, men det är inte direkt så att all julmusik faller mig på läppen. Varje år inför jul har jag sagt till mig själv att jag ska sammanställa en lista med bra julmusik som jag kan lyssna på i decembermörkret. Musiken måste inte vara särskilt ”alternativ” eller ”svår”, den får vara ironiskt men lika gärna på fullaste allvar. Eftersom jag aldrig riktigt får tummen ur och sammanställer en sådan lista så tänkte jag lägga ut en uppmaning här.

Om du har någon särskild favorit bland jullåtar, lämna då en kommentar där du talar om vilken eller vilka låtar som jag absolut måste ha med på min julspellista. Gärna med länk till iTunes eller Spotify.

Idag har jag påbörjat listan lite själv, men det är inte särskilt många låtar på den i nuläget så alla förslag är välkomna.

Replies and comments