Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Jazzspelmän i Falubygd

posted this on and tagged it with Falu Jazzklubb Jazz Musik

Bloggen krånglade en del när detta skrevs. Därför kanske inlägget dyker upp i vissa RSS-läsare med fel titel. Titeln ska vara ”Jazzspelmän i Falybygd” och inget annat.

Idag har det varit en ganska speciell dag. Nu finns nämligen för första gången en skiva som jag har spelat in ute i handeln. Skivan i fråga är Jazzspelmän i Falubygd, utgiven av Falu Jazzklubb. Det är en produktion vars syfte var att dokumentera och bevara sex stycken jazzmusiker från Falun med omnejd. Förutom dessa sex solister medverkar även ett flertal andra musiker. Inspelningen av skivan gjorde jag och Eric Johansson under våren 2007 som mitt examensprojekt på Ljud och Musikproduktionsprogrammet, Högskolan Dalarna.

Skivan har funnits pressad sedan någon månad tillbaka och ett exemplar förgyller min bokhylla i hemstudion. Idag var det äntligen dags att släppa den officiellt. Detta skedde på Marianns Saloon i Falun. Ett flertal av de medverkande musikerna var där och spelade låtar, både från skivan och andra låtar. Det var en trevlig tillställning, helt klart.

Min förhoppnings är självklart att jazzklubben säljer så många exemplar som möjligt. Om du är nyfiken så bör du surfa in på Falu Jazzklubbs hemsida (falujazz.se) och lyssna på ett smakprov samt läsa lite om tankarna bakom skivan.

Replies and comments