Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Domänbytet är genomfört

posted this on and tagged it with Bloggen Domännamn Nördigt Olika webbläsare Webb

När du läser det här blogginlägget så är mitt domänbyte slutligen genomfört. kalkyl.nu har bytts ut mot henrikcarlsson.se. Dessutom, som du ser, så har även utseendet på hela sidan ändrats.

Till att börja med, domänbytet. kalkyl.nu kommer finnas kvar i min ägo. Under cirka en vecka kommer sidan existera parallellt på både kalkyl.nu och henrikcarlsson.se. Därefter kommer kalkyl.nu att ändras till att visa en statisk sida som i princip kommer vara en sammanfattning av det här inlägget samt en länk till henrikcarlsson.se. Denna statiska sida kommer få finnas några veckor och därefter kommer kalkyl.nu att helt enkelt användas som direktlänk till Musiken-kategorin här.

Du som läser den här sidan via någon RSS-läsare har nog räknat ut att RSS-feeden också kommer ändras. (Om du inte alls förstår vad jag pratar om nu så kan du med gott samvete hoppa över det här stycket.) För att ”framtidssäkra” mina feeds lite så har jag passat på att skaffa ett feedburner-konto. Via de feedadresser som detta genererar så kan du alltid se de senaste nyheterna från mig. Om mitt domännamn skulle ändras någon gång i framtiden (inte troligt) så kommer feedburner-länkarna att pekas om så att du som läsare inte behöver göra något alls. Följande feedburner-länkar gäller:

Slutligen angående designen. Den är alltså helt ny för idag. Jag har jobbat med den av och till under någon månad, till allra största delen under Mac OS X med Safari och Firefox. Därutöver har jag testat den en hel del i webbläsarna Chrome ochOpera. Designen har även provkört lite i Internet Explorer 8, så allt borde fungera där också utan problem. Internet Explorer 7 och 6 har jag inte testkört den i lika noggrant, men de tester jag gjort tyder på att det fungerar.

Allt ser inte likadant ut i de olika webbläsarna och det är inte heller meningen. Grundkonceptet för designen ska ”funka” i alla webbläsare och allt innehåll ska gå att tillgodogöra sig, oavsett om du använder en gammal eller ny läsare. Vissa saker i designen ändras något på smartphones (iPhone/Android) för att bättre utnyttja för och nackdelarna med dessa.

Detta är ännu inte en färdig design. Småsaker kommer kontinuerligt uppdateras och förbättras för att öka upplevelsen i olika webbläsare och framförallt så kommer JavaScript-funktioner läggas till successivt för att snabba upp läsupplevelsen. Om det är något i designen som du tycker ser konstigt ut, eller fel, eller om du ser stora skillnader mellan två webbläsare som inte verkar rätt, tveka inte att lämna dina synpunkter. Det kan vara som en kommentar till det här inlägget, som ett mail till mig eller vad du vill.

Hoppas att du ska gilla henrikcarlsson.se.