Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Hemstudiodagboken, dag 4

posted this on and tagged it with Inspelning Nördigt Sånginspelning Utrustningsromantik

Jodå, det blev liiiite inspelat idag också. Planerna på att spela in både mer sång och akustisk gitarr under dagen innan Linn kom hem gick fetbort eftersom någon av grannarna fick för sig att lyssna på vad jag antar var Rix FM på en ljudtrycksnivå som en meter framför högtalarna bör ha tangerat 110dB(leq). Det var helt sjukt hur starkt det var inne hos mig också. Men skitsamma, jag är inte den som är lättstörd. Det är bra med grannar som låter för då kan inte de heller klaga på mig när jag kopplar in gitarren.

Hursomhelst, under dagen fick alltså inspelningarna vila lite men nu under kvällen har jag precis sjungit några stämmor till Farväl och fixat och trixat med dem så att de ligger snyggt i resten av låten. Det är rätt troligt att alla inspelningar till den är klar nu och att den bara ska mixas klart.

Lite utrustningsromantik då. När jag spelar in sång så använder jag en AKG C414-XLS-mikrofon med tillhörande puffskydd och ett SE Electronix Reflexion Filter. Mikrofonen kopplas sedan in i mitt Presonus Firebox-ljudkort och in i Logic. Väl inne i Logic så använder jag oftast någon kompressor och eq från Focusrite Liquid Mix. Mestadels blir det en kompressor som emulerar LA2 eller 1176 och eq som emulerar den i ett SSL 9K-mixerbord.