Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Tisdag – äntligen vackert väder

posted this on and tagged it with New York Resa USA 2010

På tisdagen kom äntligen det vackra vädret till New York. Och vilket underbart vackert väder. I förra inlägget bjöd vi på några bilder från när vi avnjöt en varsin glass i solskenet.

Vi började dagen med ett besöka på Macy’s; ”The Worlds Largest Store”. Det var stort och mycket, men kanske inte så jättekul. Linn hittade ett linne som hon köpte, men annars kändes mycket av damkläderna tantiga och jag var inte alls på klädshoppinghumör. Därefter hittade vi, enligt Linn, klädshoppinghimlen; Forever 21. Där kunde hon gå hur länge som helst. Det slutade med att jag gick iväg till en annan gata och en serietidningsbutik där jag gick runt länge. När jag gick tillbaka till Forever 21 var jag helt säker på att Linn var trött på det hela och bara stod och väntade på mig, men där hade jag fel. Hon var fortfarande mitt uppe i shoppingen. Dessutom gick vi tillbaka till samma butik på kvällen samma dag också.

Efter shoppingen unnade vi oss en varsin glass. Därefter gick vi till hotellet med det som shoppats. Sen bar det av norrut på 5th Avenue mot bokhandeln Barnes & Noble som vi varit inne i vid ett tidigare tillfälle. Då hade vi båda spanat in varsin bok men utan att köpa dem. Nu hade vi dock bestämt oss så Linn köpte en bok om Sex & the City med detaljer om New York och var olika saker i serien inträffade. Jag köpte God Hates Us All av Hank Moody. Om ni sett TV-serien Californication så förstår ni varför det är häftigt. :)

Efter bokhandeln gick vi vidare till Rockefeller Center för ett besök på utsiktsvåningen där; ”Top of the Rock”. Det var riktigt häftigt och vi såg stora delar av staden. Bilderna vi tog gör det inte rättvisa alls. Tidigare hade vi även tänkt att besöka frihetsgudinnan under tisdagen men uppe på ”The Rock” bestämde vi oss för att strunta i det. Det hade varit kul, men inte livsviktigt.

Därefter strosade vi runt lite mera. Vi gjorde ett återbesök på leksaksaffären vid Central Park, åt middag på en Koreansk restaurang och drack lite öl/vin/drink på en bar nära hotellet.

När det här skrivs är det onsdag och vi håller på att packa ihop och ge oss iväg från hotellet. Det känns riktigt sorgligt att lämna New York, för allt har varit så fruktansvärt kul!

Utsikt från "Top of the Rock"

Utsikt från ”Top of the Rock”

Mera utsikt

Mera utsikt

Kväll

Kväll