Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Min musik

posted this on and tagged it with Inspelning Mixning Musik

Den som följer bloggen märker att den nya musiken som jag utlovat inte dykt upp än. Problemet är helt enkelt tidsbrist. Jag vill verkligen vara genomnöjd med det jag gör nu innan jag offentliggör det och därmed så behöver jag ha gott om tid vid varje moment (inspelning, mixning etc), vilket jag inte har. Det lilla jag hinner göra blir dock väldigt bra.

Huvudanledningen till att den nya mixen av Farväl fortfarande inte offentliggjorts är att för varje liten ommixning jag gör så blir den bara bättre och bättre och därmed strävar jag efter ännu bättre. Den låter i nuläget betydligt bättre och mer ”färdig” än den gamla versionen men jag jagar ännu lite mer perfektion innan jag är nöjd.

Det positiva med att jag ständigt blir missnöjd med det nuvarande och gör om är att det är ett tecken på att jag blir bättre och bättre, både som låtskrivare, producent och mixtekniker. Det är väldigt trevligt. Det som känns som en helgjuten mix idag kommer om en månad inte alls kännas lika bra. Men någon gång måste jag också säga stopp och vara nöjd, börja på en ny låt istället för att kämpa vidare med samma gamla. Så får det nog snart bli med just Farväl. Jag har ju ändå fyra andra låtar under inspelning. De behöver också få lite tid snart.

Har precis suttit och lyssnat och småmixat lite med det som är inspelat till Syster Dyster och måste säga att det känns rätt bra. Bara jag får tid att lägga sång snart så kan jag börja mixa den på allvar och förhoppningsvis få ett riktigt bra resultat.