Henrik Carlsson's Blog

Soundtrack Pro & Record

Idag försöker jag sätta mig in i två för mig nya mjukvaror. Den kanske viktigaste är Apples Soundtrack Pro som ingår både i ”Final Cut Studio” och ”Logic Studio”. Jag håller just nu på med att titta på några instruktionsvideos och sen ska jag djupdyka i det på egen hand. Hittills ser det ut som att det blir någorlunda enkelt eftersom jag redan har Logic som huvudsequencermjukvara och Soundtrack Pro har lånat det mesta av sitt användargränsnitt från Logic. En del saker är dock annorlunda så jag kommer säkert behöva tänka efter ordentligt vid ett par tillfällen.

Det andra programmet är Record från det svenska företaget Propellerhead som tidigare gjort det fantastiska programmet Reason. Record är deras första försök att göra en komplett audio/midi-sequencer. Tänket bakom det verkar vara lite annorlunda mot andra sequencerprogram, men förhoppningsvis ska det vara fullt greppbart. Det kommer komma ut på marknaden i höst men redan nu kan man ansöka om att få vara betatestare, vilket jag fick tillåtelse till igår. Jag har även ett par extra invites att ge bort så om någon är intresserad, hör av er.

När jag testat de båda programmen ett tag kommer jag avrapportera här. Förhoppningsvis är båda mycket bra på sina egna vis.

Posted by Henrik on

2 kommentarer

with permalink

Want to comment?

You can do so in a couple of ways:

Vill du kommentera?

Det kan du göra på ett par olika sätt: