Henrik Carlsson's Blog

All things me.

En slant till trikken hjem

posted this on and tagged it with Ji Coo's Merle Haggard Mixning The Mavericks Undervisning

Ny vecka, nya möjligheter! (Äckelhurtigt, eller hur?)

Idag (igår om man ska vara petig. Måndag hur som helst) började höstterminen officiellt på Högskolan Dalarna. Det innebär att nya och gamla studenter har intagit byggnaderna och att kaoset är i full gång. Riktigt kul. Imorgon (eller idag, tisdag) ska de nya ettorna introduceras ordentligt till ämnet och till oss lärare. Det ska bli spännande att se vad de är för några. På onsdag är det dags för första undervisningen av dem.

Helgen som just förflutit har gått i foxtrotens tecken (eller takt). Jag har mixat dansband mest hela tiden och lyckats skicka iväg tre låtar för ”påhörande” av farfar. Så fort jag fått feedback av honom och vet om jag är på rätt spår eller inte så ska jag sedan fortsätta att mixa fler. Allt som allt är det 17 låtar att mixa, så det gäller att jobba effektivt.

Den första låten jag gav mig på heter ”Öppna dina ögon”, en riktigt bra countrylåt (ursprungligen ”All you ever do is bring me down” av The Mavericks). På den tog jag mig friheten att lägga på en hel del elkompgitarrer och även ett litet solo. Nästa låt är också bekant för mig sedan tidigare, ”En slant till trikken hjem”. En norsk version av Merle Haggards låt ”Sing me back home”. Det känns som att den blev riktigt dansbandig på alla sätt och vis. (Både ”Trikken” och ”Öppna dina ögon” spelade vi till varenda danskväll under sommaren 07.) Den tredje låten är ”Regnets Melodi” eller ”Rhytm of the Rain”, för mig okänd sedan innan. I det här fallet är den instrumental och med saxofon som leadinstrument. Jag lyckades till och med pilla in ett DX7-piano i den, så dansbandspoängen borde vara på topp. Smörigt, lökigt och alldeles… alldeles underbart.

Replies and comments