Henrik Carlsson's Blog

All things me.

New York & Hurdy Gurdy

posted this on and tagged it with Carnegie Hall Frilans Hurdy Gurdy Kronos Quartet Ljudjobb Musik New York Resa Semester USA 2010

Då är det väl dags att skriva ett blogginlägg igen. Som jag skrev i föregående inlägg så har bloggandet uteblivit på senare tid på grund av en New York-resa. Denna resa var av typen kombinera nytta med nöje. En dag för dag-blogg om resan finns att läsa här: Linn & Henriks New York-blogg.

Nyttan med resan var att vevlireduon ”Hurdy Gurdy” skulle spela på Carnegie Hall tillsammans med ”Kronos Quartet”. Tidigare har Hurdy Gurdy skrivit ett musikstycke till Kronos, kallat ”Scatter”. Bland annat detta skulle framföras i New York, denna gång med båda banden tillsammans.

Ena halva av Hurdy Gurdy är min kollega Totte Mattson (även medlem i ”Hedningarna” och ”Boot”) och han ville ha med mig och en annan av våra kollegor Daniel i projektet. Det slutade med att vi fick följa med till New York och agera tekniska assistenter, FoH- och monitor-tekniker etc.

Sammanfattningsvis så var det en otroligt häftig upplevelse. Carnegie Hall var ett grymt ställe, Kronos var superbra och professionella och Hurdy Gurdy gjorde succé. Det känns som att allt var hellyckat. Bland annat New York Times recenserade tillställningen.

I övrigt så stannade vi kvar i New York några dagar och turistade. Linn var med så hon och jag hade en fantastisk vecka bland skyskraporna. NY som stad var fascinerande. Så stor men ändå så stressfri. Den ”storstad” som jag oftast besöker är Stockholm och det är en galet stressig stad. Alla människor har bråttom någonstans och ser sura ut. I New York verkade ingen ha bråttom och alla såg glada ut och/eller besvarade leenden. Vi är båda helt överförtjusta i stan.

Lite länkar