Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Hemstudiodagboken, dag 2

posted this on and tagged it with Gitarrer Inspelning Sånginspelning

Det här blir ett lite försenat blogginlägg om lördagens inspelningar. Gitarr och sång stod på agendan. I går var Telecastern utbytt mot Stratocastern och som distpedal hade jag valt Boss SD1, min gamla favorit. Målet var att spela in samma gitarrslingor som under dag 1 så att jag sedan kan använda Strata-inspelningen för den ena och Tele-inspelningen för den andra. Jag tycker absolut att jag nådde målet så jag hann dessutom spela in några ackordgitarrer som ska användas som rytmiskt element i låten.

Sången som skulle spelas in var till Tårarna. I stunden kändes den riktigt bra. Totalt gjorde jag fyra genomsjungningar av låten som jag sedan kan välja och vraka ur. Tyvärr tycker jag alltid att det är svårt att lite på sitt eget omdöme om just egna sångtagningar direkt efter att de spelats in. Därför måste jag ta en ny kritisk lyssning idag och se om jag är lika nöjd. Om inte så får jag helt enkelt sjunga igenom Tårarna ett par varv till.

Idag är det riktigt fint väder ute så just nu vill jag inte stänga in mig och spela in, så vi får se hur mycket jag hinner med. Hursomhelst så är förhoppningen att hinna med akustiska gitarrer till Ingen framtid för oss samt sång till Syster Dyster.

Replies and comments