Henrik Carlsson's Blog

All things me.

Digital vårstädning

posted this on

Förra helgen, i samband med #daladevelop (som jag skrivit om tidigare) så fick jag en impuls att göra några små förändringar i utseendet på den här bloggen. Detta ledde till en större insikt; HTML- och CSS-koden till det nuvarande temat på bloggen är skrivet av en galning!

Galningen i fråga är jag. Sidan växte fram designmässigt och kodmässigt samtidigt. Detta att designa i webbläsaren är ett väldigt bra arbetssätt för mig som aldrig varit bekväm i Photoshop, men när det är så planlöst som det var den här gången så blir resultatet en rejäl kodsörja. Därför bestämde jag mig för att koda om allt.

Designen kommer vara den samma, med undantag för de små ändringar som fick mig att påbörja det hela, men all bakomliggande ska skrivas om. Det kommer att leda till att sidan blir mera lätthanterlig för mig och troligtvis mera snabbladdad för er besökare. Jag ska även se över hur väl den anpassar sig till mindre skärmar.

Under några timmar på lördagen så hann jag halvvägs i mitt arbete, så nu gäller det bara att få loss lite mera tid så borde det hela snart vara klart.