Henrik Carlsson's Blog

10:e maj

Oops, we did it again

Första gången vi var i USA så gjorde vi bort oss rejält första morgonen genom att äta frukost på hotellet. Detta ledde till en chock när notan kom in och det visade sig att vi ätit frukost för över $100. Idag har vi gjort det igen. Den här gången var det dock rätt medvetet.

Vi började dagen med att bestämma oss för att prova hotellets bufférestaurang igen för att se om frukosten var lika överdådig som lunchen. Det visade sig vara brunch och inte frukost men det gjorde inte oss något. Vi blev dock lite chockade när vi fick veta att det skulle kosta $97 för oss två att äta brunch, alltså mer än vad lunchen gjort dagen innan men vi lät oss inte avskräckas.

Mycket riktigt var brunchen minst lika överdådig som lunchen dagen innan. Det var lika många olika buffédiskar med mat från lika många länder innan. Mycket var samma som lunchen men mycket var även mera frukostinriktat. Innan jag var klar med allt ätande så hade jag fått i mig yoghurt med färska bär, italiensk skinka och ost, sushi, någon sorts röd pannkaka, melon, apelsinjuice, champagne, mimosa, donut och säkert en massa annat som jag glömmer bort nu. Kort sagt ett frosseri utan dess like. 🙂

Det mest fantastiska, precis om Linn skrev igår, är att allt är så fräscht och gott i buffén. Rent överdådsmässigt så är det väldigt mycket Finlandsbåt över den men kvalitén på all mat är verkligen superb.

Sol och bad

Efter frukost gick vi ut till hotellets pool för att sola, bada och läsa. Det var väldigt skönt även om det var ett lite väl stimmigt poolområde för att falla tant och farbror i smaken. Vi skulle ha föredragit mindre högljudd musik och lugnare badgäster. 🙂

Under dagen insåg vi också att rumshyran på Caesar’s Palace är rätt låg men det mesta i mat- och dryckesväg på hotellet är dyrt, särskilt på poolområdet. Vi fick betala $18 för två halvlitersflaskor vatten!!

I Las Vegas är alkoholen nästan billigare än vattnet.
I Las Vegas är alkoholen nästan billigare än vattnet.
IMG_5790

Hotellet är gigantiskt

Efter sol och bad så passade vi på att ta en närmre titt på vårt eget hotell för att kolla in en del av det som vi inte varit i tidigare. Det visade sig att den delen var gigantisk med massor av spelautomater och -bord, flera olika restauranger förutom de vi redan sett samt en stor shoppinggalleria. Helt galet!

En liten del av hotellet, sett utifrån i skymningsljuset.
En liten del av hotellet, sett utifrån i skymningsljuset.

Italiensk middag

När det var dags för middag funderade vi en del på var vi skulle äta och traskade också runt lite på “The Strip” i jakt på den perfekta restaurangen. Till slut bestämde vi oss för att äta på den italienska restaurangen Rao’s på hotellet. Gott, men lite dyrt. Väldigt trevlig personal och precis den sortens lugna, eftertänksamma bartender som jag vill ha.

Lite sång, lite dans, lite naket, lite trams

Nu när vi är i Vegas så vill vi gärna se någon form av show, helst något som är unikt för Vegas, så under kvällen gick vi på Absinthe. Med deras egna ord en “acro-cabaret”. Många olika akrobatiska uppvisningar med och utan redskap, på stolar, på rullskridskor, i rep etc. blandat med cabaretsångnummer av lättklädd dam, många hög och (framförallt) låga skämt, oavbrutna sexuella anspelningar och en strippteasetävling för två män i publiken. Allt utspelar sig i ett “spiegeltent” där publiken sitter runt artisterna och där det inte direkt finns någon gräns mellan publik och scen.

Jag vet inte riktigt hur jag med ord ska beskriva det men jag kan varmt rekommendera de som kommer befinna sig i Vegas under den närmsta framtiden att besöka Absinthe. Den var precis allt som jag ville få ut av en Vegas-show och någonting som jag tror att man nästan bara hittar i Vegas.

IMG_8770
IMG_8796
IMG_8814
Två män ur publiken drogs upp på scen för att köra en striptease för en kvinna som också plockades ur publiken. I det här fallet blev det inte mera naket än det ni ser på bilderna.
När The Green Fairy kom upp på scen blev det dock mera lättklätt.
När The Green Fairy kom upp på scen blev det dock mera lättklätt.
IMG_8818

Posted by Henrik on

Inga kommentarer

with permalink

Want to comment?

You can do so in a couple of ways:

Vill du kommentera?

Det kan du göra på ett par olika sätt: